top of page
  • tora50

Pressekonferanse og lansering av appen Voice of Norway

Voice of Norway- appen er en audiovisuell app der vi får synliggjort våre attraksjoner, severdigheter og historier med audioguiding. Du får dermed presentert punktene gjennom både lyd og bilde i tillegg til lenker du kan klikke på.


Vi har tilgang til 100 punkt i appen og lanserer nå en løype på 10 punkt.


Her ser vi mange av de som har bidratt til at vi kunne lansere appen Voice of Norway i dag 30.juni 2023. Gjengen var samlet ved statuen av skiekteparet Berit og Ove Aunli, som er ett av de 10 punktene du kan besøke her i Heim.

Bak fra venstre Roger Kjørsvik (næringssjef i Heim), Peter Kristjan Vaagland (styreleder i Heim Næringsforening), Even Hendseth (politisk representant for kommunestyret i Heim) og Unni Rindal (representant fra sponsor Trøndelag sparebank).

Foran fra venstre: Tora Vaagan Hofset (daglig leder i Heim Næringsforening), Reidar Klungervik (enhetsleder Kultur, Heim kommune,) Nina M. Skorild (representant fra sponsor Trøndelag sparebank), Liv Bjerknes (Valsøya), Øyvind Lund (Lund Bakeri & Conditori) og Ingalill Råket (nestleder i Heim Næringsforening).


Prosjektledelse: Heim Næringsforening (daglig leder Tora Vaagan Hofset og kommunikasjonssjef Mari Westad).

Arbeidsgruppe:

Tora Vaagan Hofset, Heim Næringsforening Knut Totland, Hemne historielag Hildur Hestnes, Halsa historielag Helga Hjorthol Grønset, Grønset skysstasjon Liv Bjerknes og Magny Strand, Valsøya Hege O. Kalland, Opplev Auna Reidar Klungervik, Heim kommune


Ca. 25 store og små reiselivsaktører i Heim i ryggen.

Heim Næringsforening er prosjektleder for arbeidet med appen Voice of Norway og det er lagt ned en betydelig innsats for å komme i mål med innholdsproduksjon av de 10 første punktene. Arbeidsgruppa har bidratt stort inn mot utvelgelse av punkt og produksjonen av tekst og bilder. I tillegg til at de har vært gode sparringspartenere under den hektiske innspurten.


Her ser vi en meget godt fornøyd daglig leder sprette kaken under pressekonferansen.Finansiering av prosjektet/investering i appen Voice of Norway

Spesielt de to første årene av covid-pandemien var en svært tøff tid for reiselivsnæringen. Heim kommune mottok covid-midler som skulle brukes til nytte for næringslivet og spesielt de som hadde økonomiske utfordringer.

Heim Næringsforening søkte om delfinansiering av appen Voice of Norway på vegne av reiselivet i Heim. Kommunestyret i Heim var positive til søknaden og tildelte prosjektet 50% av investeringskostnadene. Reiselivsaktørene står for de resterende 50%.


Arbeidsgruppa har i løpet av våren 2023 produsert og registrert følgende 10 punkt fra Heim:

- Wesselgården, Kyrksæterøra

- Wesselverftet, Kyrksæterøra

- Berit og Ove Aunli statue, Kyrksæterøra

- Robergtrollet, Rovatnet

- Høvdingesete på Skeiet, Vinjeøra

- Grønset skysstasjon, Staurset

- Valsøya, Valsøyfjord

- Kammergraven, Hestnes

- Keiko, Taknesfjorden

- Mannbjønn, Betna.


Produksjonen av lydfiler ble gjennomført ved radiostasjonen for P1 Pluss Trøndelag og stemmen vi hører i appen er Jørgen Aune Hagen. Jørgen ar ansatt journaslist og for mange representerer han radiostemmen i Trafikkradion for Trøndelag. .


Det var en høydare å få komme til NRK Trøndelag P1+ sitt studio i Trondheim.

Vi er kjempefornøyd med Jørgen sin fortellerstemme og ikke minst lydkvaliteten.


Her ser vi gjengen i studio, fra venstre: Helga Hjorthol Grønset (fortellerstemme på punktet om Grønset Skysstasjon), Tora Vaagan Hofset (prosjektleder) og Jørgen Aune Hagen (fortellerstemmen vår i appen Voice of Norway)


DE ALLER FØRSTE 10 PUNKTENE ER SPONSET AV:

SAMSKAPING = RESULTAT Det er det gode samarbeidet mellom næringsforeningen, reiselivsaktørene, Heim kommune og sponsor som har ført til at vi er kommet i mål og kan lansere appen i dag 30.juni.


Roger Kjørsvik og Unni Rindal deltok på pressekonferansen.


Satsingen på appen Voice of Norway vil være med på å sette Heim på kartet. Punktene vil fortelle unike historier om Heim og dette tror vi vil føre til at innbyggerne blir bedre kjent i egen kommune. Samskaping og bygging av felles kultur for Heim 😊


Samtidig har vi stor tro på at alle besøkende til Heim vil glede seg over appen og framsnakke Heim til andre.

Vi presiserer at dette er starten på noe som vi skal bidra til blir en fantastisk reise framover:

Vi har 90 ledige punkt som skal fylles med innhold og vi skal velge punkt som synliggjør HELE HEIM.


Arbeidsgruppa måtte ta noen valg underveis og her er kriteriene for utvelgelsen av de første 10 punktene:

- vi ønsket at denne første løypa skulle bli en naturlig sammenhengende løype som folk kunne være interessert i å følge fra 1 til 10.

- fortelle gode historier fra Heim.

- Punktene skal være lett tilgjengelig for publikum; punktene ligger langs dagens E39 og fylkesveg 680 fra Stormyra til Kyrksæterøra.

- tilpasset både et norsk og et utenlandsk publikum (engelsk tekst og tale kommer).

- mål om ringvirkninger for vårt lokale næringsliv.

- et ønske om å lede trafikken mot de steder vi finner mest formålstjenelig akkurat nå.


Vi ber hele næringslivet og alle innbyggere bli med på en storstilt DUGNAD med å framsnakke appen og dele den med alle.


Vi drømmer om at APPEN VOICE OF NORWAY HEIM blir årets sommer-snakkis i Heim og i Trøndelag og i Norge og….


Last opp appen og kos deg med historiene fra Heim 😊


210 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page