top of page
  • tora50

Julehilsen fra Heim Næringsforening


Året 2023 går mot slutten og vi kan se tilbake på et innholdsrikt år i næringslivet i Heim. Vi har lyst til å starte med gladsaken om Lian Vinduer AS på lokale hender. Det er imponerende av lokale investorer som på kort tid etablerte Heim Holding AS og fikk på plass 60 millioner norske kroner. Dette beløpe gjorde det mulig å gå i forhandlinger med den danske eieren Dovista om å kjøpe Lian Vinduer AS tilbake på lokale hender. De fire investorene (Trøndelag sparebank, Heim kommune, Lian-familien og Lernes Holding AS) lyktes med kjøpet og berget 100 arbeidsplasser i Heim,

noe som har stor betydning for Heim-samfunnet.


Næringsprisen i Heim 2023 gikk til byggfirmaet K Lervik AS og ble utdelt på Trøndelag sparebank sitt næringslivsseminar 7.desember. K Lervik AS har kontor i Liabøen sentrum. Du kan lese mer om begrunnelsen og kriteriene for prisen HER.

Foto: Trøndelag sparebank.

På bildet ser vi fra venstre: ordfører Marit Liabø Sandvik, Kåre Lervik som startet bedriften i 1994, styreleder Henrik Halvorsen, daglig leder Gudmund Lervik, adm.banksjef Trøndelag sparebank Tor Espnes, styreleder i HNF Peter Kristjan Vaagland og daglig leder i HNF Tora Vaagan Hofset.

I tiden før jul har det vært mange trivelige førjulsarrangement i Heim og vi nevner julemarked, lysfest i Øragata, julekonserter og utstillinger mm. Dette er gode arrangement som skaper bolyst og trivsel. Vi i HNF er glad for at flere av våre medlemsbedrifter bidrar til å skape denne aktiviteten. BETA Coworking Space har hatt en flott utvikling i 2023. BETA er et kontorfellesskap for enkeltpersoner og småbedrifter som tilrettelegger for nettverksbygging og kunnskapsutveksling. Større bedrifter er også innom og noen har faste kontordager. BETA har avdeling i Stornaustet på Halsanaustan og i samlokalisering med Sørli Arkitekter AS i Øragata på Kyrksæterøra. På boligfronten har det skjedd mye positivt. Heim kommune har bygd flere boliger gjennom Ung Heim-prosjektet, Søa Eiendom AS er i gang med en storstilt utbygging av leiligheter på Wesselekra, et nytt boligselskap så dagens lys på Halsanaustan i desember i tillegg til at det bygges leiligheter på Liabøen. Alt dette er gode prosjekter som avhjelper boligmangelen i Heim. Våre verft, Heim Maritime AS og Vaagland Båtbyggeri AS, og vår hjørnesteinsbedrift Wacker Chemicals Norway AS,har hatt god aktivitet i 2023 og vi ønsker lykke til i 2024. Gjennom samskaping og samarbeid har våre medlemsbedrifter vært synlige utenfor Heim; lokalmat-aktører deltok på Trøndersk matfestival i Trondheim, vi deltok med 10 bedrifter på Aqua Nor Messa 2023 og opplevelsesnæringen deltok på Smølabonan med venner i Kristiansund. Hotell Koselig, Grønset Gard og Valsøya har alle stor aktivitet og ser stadig på muligheter for å utvikle bedriften sin. De små reiselivsaktørene jobber også bra og bransjenettverket Besøke Heim har hatt jevnlige møter. For mer informasjon kan du ta en titt på visitheim.no og Hva skjer i Heim. Alt dette er med på å sette Heim på kartet og gir oss et positivt omdømme. I løpet av senhøsten arrangerte HNF et bedriftsbesøk med omvisning hos Aqua Gen AS og et frokostmøte hos Mors gryter på Liabøen med presentasjon av vår nye ordfører, Marit Liabø Sandvik. I 2024 skal vi fortsette det gode samarbeidet og legge til rette for enda flere felles møteplasser. Konseptet «Ukas bedrift» har vært en spennende måte for medlemsbedriftene å fortelle om sin virksomhet på. Vi håper konseptet bidrar til enda mer lokal handel og samarbeid. «Ukas bedrift» blir videreført også i 2024. Er din bedrift interessert i å delta, er det bare å ta kontakt med daglig leder, Tora, på epost tora@hnf.no .

Dette var et lite innblikk i det som skjer i Heim. Vi får dessverre ikke plass til alle våre fantastiske 130 medlemsbedrifter i denne julehilsen, men vi er stolte over hva dere bidrar med hver dag i Heim. Vi skal fortsette å fortelle de gode historier også i 2024. HNF får en endring i administrasjonen fra 2024. I styremøte i desember takket vi av vår dyktige kommunikasjonssjef, Mari Westad, og siste arbeidsdag for henne er 31.12.2023. Mari har hele 6 år i næringslivet i Heim. Først som daglig leder i Halsa Næringsforening fra november 2017 til 31.12.2019. Mari ledet sammenslåingsprosessen mellom Halsa Næringsforening og Hemne Næringsforum og fortsatte som daglig leder i Heim Næringsforening fra 1.1.2020. Fra 01.08.2021 valgte Mari å gå over i ny stilling som kommunikasjonssjef i HNF og har hatt denne jobben fram til hun nå slutter. Vi takker Mari for samarbeidet og ønsker henne masse lykke til med nye prosjekter i fremtiden. Til slutt vil vi oppfordrer deg til å følge HNF både på Instagram, facebook og hjemmeside for å holde deg oppdatert på hva som skjer i lokalt næringsliv framover. Ta gjerne kontakt hvis du har innspill til oss. Vi i Heim Næringsforening ønsker alle våre medlemsbedrifter og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år. En spesiell takk til våre fire partnere: Wacker Chemicals Norway AS Gjensidige Surnadal, Heim og Tingvoll Sodvin AS Trøndelag sparebank Mari og Tora ønsker å takke alle for et godt samarbeid i 2023!


47 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page