top of page

Hva vil vi med reiselivet i Trøndelag sørvest?


Foto: Toril Kyllo


I lys av revidering av strategisk næringsplan, hvor det har blitt vedtatt en tydeligere satsning på reiselivet, inviterte Interkommunalt politisk råd, Trøndelag sørvest, lakseregionen (tidligere Orkdalsregionen) til workshop med tema: Hva vil vi med reiselivet i Trøndelag sørvest?


Fredag 3. september møttes rundt 50 næringsaktører og kommunerepresentanter i Trøndelag Sørvest for å diskutere visjoner og innspill til videre arbeid av reiseliv og opplevelser i vår region. HNF applauderer møteplasser hvor virkemiddelapparat, politikere og næringsaktører møtes direkte, og ønsker oss flere slike arenaer.


Foto: Toril KylloFlere gode innspill kom på bordet fra næringen; blant annet at de trenger å bli bedre kjent med hverandre på tvers av kommunegrenser.


Hvordan kan vi framsnakke hverandre om vi ikke vet om hverandres tilbud og tjenester?

Det ble også spilt inn behov for påfyll av kompetanse for å henge med på det digitale og grønne skiftet. Av næringspolitiske saker ble forskjellen på MVA på matservering på bensinstasjoner og lokale restauranter løftet fram. Det var også et tydelig ønske at MVA på overnatting fortsetter på 6%, og ikke går tilbake til 12% som før covid-krisen.


Vi tar med oss disse innspillene til møte i Næringsalliansen i Trøndelag på torsdag og fredag denne uken.


Fra Heim deltok ordfører Odd Jarle Svanem, Mari Westad fra Heim Næringsforening, Liv Bjerknes, Magny Strand og Ragnar Krogstad, alle fra Valsøya.


Vi ønsker å takke Trøndelag Reiseliv som god møte- og prosessleder.


Foto: Toril Kyllo.

Foto: Toril Kyllo.


Jobber du innen reiseliv og har lyst til å være en del av bransjenettverket Besøke Heim? Les mer om medlemsfordelene og meld deg inn her.

15 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page