top of page
  • tora50

GODT SAMARBEID MELLOM NÆRINGSLIV OG SKOLE I HEIM


Her er både elever og lærere fra Kyrksæterøra vgs. og Halsa barne- og ungdomsskole og instruktører fra Valsøya samlet etter en vellykket klatredag.


I dag var Heim Næringsforening (HNF) med på Valsøya da elever fra barne- og ungdomsarbeiderfaget ved Kyrksæterøra videregående skole (KVS) tok imot 13 spente og nysgjerrige elever fra Halsa barne- og ungdomsskole (HABUS). Begge klassene går i 2.klasse; noe som fasinerte de yngste.


Elever fra KVS fra venstre: Sarah Hope Hjelen, Jenny Fløgstad Hanssen, Mats Iversen Langø, Thea Karlsnes og Aaron Bertram.


Elevene ved KVS skulle få øvelse i å lede og ta vare på barn i aktivitet og klatreparken ga en realistisk øvingsarena for både kommunikasjon og veiledning.

På bildet over blir viktige instruksjoner gitt før Tiur`n, den store zipline, skal gjennomføres.Det ble en spennende dag for store og små der de gjennomførte klatreløypa som er tilpasset alderstrinnet. Her var det flere som vokste med oppgaven og fikk kjenne på mestringsfølelsen. Tiur`n, den nye zipline, var ekstra stas å ta; der svever du høyt over bakken i 250 meter.
Da Ragnar Krogstad fra Høyt&Lavt Valsøya serverte både is og vafler i sola, var dagen fullkommen.


For et par uker siden tok Brigt Inge Lie, kreativ lærer ved KVS, kontakt med HNF for å høre om muligheten for å kunne realisere en aktiv dag i klatreparken Høyt&Lavt på Valsøya ved å samarbeide med lokalt næringsliv.


HNF jobber for at Heim skal være en god og attraktiv kommune å arbeide og bo i og vi heier frem samarbeidet mellom skole og næringsliv. Samarbeid skaper synergier og vi får til så uendelig mye mer i fellesskap. Når vi blir bedre kjent kan vi sammen skape en felles identitet og kultur for oss i Heim; noe som i neste omgang vil være viktig for positiv omdømmebygging, attraktivitet og rekruttering.


HNF har sammen med følgende sponsorer vært med på å gjøre denne dagen mulig:


Bedriftene kom med flere argumenter for å bli med som sponsor:

- vi har behov for tilgang til nok og riktig kompetanse til næringslivet i Heim kommune og da er vi avhengige av å ha en god videregående skole som kan utdanne arbeidsfolk lokalt

- ved å samarbeide med skolen gjør vi hverandre gode og kan oppnå fantastiske resultater

- ved å bidra til gjennomføring av en slik aktiv dag vil vi kunne gjøre videregående skole og næringslivet kjent for elever i både videregående skole og barneskolen

- det er viktig å starte tidlig med denne type informasjon slik at elever og foresatte ser mulighetene i lokalt næringsliv og dermed kan se for seg at barn og unge vil bosette seg og jobbe i kommunen vår

- nettverksbygging mellom skolene og næringslivet er gull verdt slik at de involverte blir godt kjent med hverandre og utvider samarbeidet enda mer

- skape en god dag for elever og lærere utenfor klasserommet; dette er en dag de kommer til å huske 😊

- vi tar i bruk lokale fasiliteter som er lett tilgjengelige på Valsøya

91 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page